tiistai 16. marraskuuta 2010

Tomaattipuustit

Tämän hauskan sämpyläohjeen löysin jälleen surffatessani netin syövereissä. Ohje on täältä. Tällä kertaa toteutin sämpylät lähes tulkoon alkuperäisen ohjeen mukaan, vaikka teinkin taikinan 0,5 litran vesimäärään. Huomasin, että suolan määrä olisi voinut olla hieman suurempi, joten korjasin tämän oheiseen ohjeeseen. Mutta jokainen tietenkin lisätköön itse suolaa oman maun mukaan. Muuten sämpylät olivat varsin maukkaita ja muistuttavat erehdyttävästi kaikille tuttua korvapuustia :)

 
Taikina: 
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 palahiiva tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
2 dl ruisjauhoja
8 dl sämpyläjauhoja
50 g margariinia

Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 purkkia tomaattipyrettä
1 dl vettä
mustapippuria, suolaa, sokeria, basilikaa, oreganoa

Pinnalle:
Esim. kauraleseitä tai auringonkukansiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen veteen kasvisliemikuutio. Lisää joukkoon hiiva, suola, siirappi, ruisjauhot ja vähitellen sämpyläjauhot. Lisää sitten pehmeä margariini ja vaivaa takina kimmoisaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi noin puoli tuntia.Valmista tällä välin täyte:

Hienonna sipulit silpuksi ja kuullota paistinpannulla. Lisää tomaattipyree, vesitilkka sekä mausteet ja anna hautua hetken aikaa.
Kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla alustalla isoksi levyksi ja levitä täyte sille. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä kolmiota. Nosta pellille ja paina peukaloilla keskeltä alas, aivan kuten korvapuusteja tehdessä. Anna kohota hetki lämpimässä. Voitele pinta maidolla ja ripottele pinnalle esim. auringonkukansiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 min.


2 kommenttia:

redrose82 kirjoitti...

Juuri tein näitä ja hyviä ovat, kiitos ohjeesta =)

Silja kirjoitti...

Eipä kestä, kiva jos tuli maukkaita! :)