perjantai 19. marraskuuta 2010

Suklaavaahto


Taas kerran tuli tehtyä jälkiruoaksi vaahtoa, tällä kertaa suklaista sellaista. Kehittelin itse ohjeen aineksista, mitä nyt sattui käteen tarttumaan. Tämä jälkkäri sopii kiireiseenkin aikatauluun, koska valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise. Maku oli sopivan suklainen, mutta ei liian makea. Lorautin joukkoon myös tilkan kahvilikööriä, joka antoi kivan lisäsäväyksen suklaalle.


  

Ainekset:

2-3 valkuaista
2 rkl sokeria
50 g tummaa suklaata
1-2 rkl kahvilikööriä
(Marianne-rouhetta pinnalle)

Sulata suklaa lämminvesihauteessa kattilassa tai mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon likööri sekä sulanut suklaa. Jaa annosmaljoihin ja koristele pinta.



Ei kommentteja: