n. 2 1/2 dl maitoa
1/2 pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
n. 1 rkl siirappia
1 dl kauraleseitä
3/4 dl perunasosejauhetta
n. 1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte:
150 g palvikinkkua
1 paprika
2 dl emmentaljuustoraastetta
(Aurajuustoa murusina maun mukaan)
2 dl maitoa
1 dl kermaa
3 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita joukkoon kauraleseet, perunasosejauhe sekä jauhot. Vaivaa kädellä taikinaa ja lisää jauhoja sen verran, että siitä muodostuu kiinteähkö pallo. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaa. Levitystä helpottaa vedessä kasteltu lusikka.
Paloittele kinkku sekä paprika pieniksi paloiksi, ja laita pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustot. Mittaa erilliseen kulhoon maito ja kerma. Sekoita munat sekä mausteet joukkoon ja kaada piirakan päälle. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes sen pinta on hieman ruskistunut.
2 kommenttia:
Ihan pakko kysyä että jos tämä on gluteenitonnniin miten siinä voi olla kauraleseitä vai ovatko jotain gluteenittomia??? Mutta hyvää tuli kun piti gluteenitonta kinkkupiirakkaa tehdä ja googlen haulla tänne siis löysin :) Halusin tehdä välillä vähän eri ohjeella kuin yleensä teen gluteenittoman kinkkupiiraan.
Kiva jos onnistui! :) Ja siis keliaakikot periaatteessa voivat syödä kauratuotteita, mutta toki kannattaa varmistaa että ne ovat ns. puhtaita eli eivät sisällä muita viljoja tai jäämiä niistä. Tässä Keliakialiiton suosittelemia kauratuotteita jotka varmasti ovat turvallisia käytettäväksi gluteenittomissa leivonnaisissa: http://www.keliakialiitto.fi/liitto/gluteeniton_elama/tuotteet/kauratuotteet/
Lähetä kommentti