Pohja:
150 g margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Kostutukseen:
n. 1 1/4 dl maitoa
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
50 g valkosuklaata
100 g omenahilloa
Kuorrutus:
100 g omenahilloa
suklaakuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
Koristelu:
hasselpähkinärouhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita taikinaan suurin osa jauhoista. Lisää sitten maitoa ja loput jauhot vuorotellen pienissä erissä. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 min. Anna seistä vuoassa noin 15 min ennen kumoamista.
Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen sulatettu valkosuklaa. Kostuta kakkupohja ja levitä päälle omenahilloa sekä koko kermavaahto-suklaatäyte. Laita päälle toinen pohjalevy. Kostuta pohja ja levitä omenahillo päälle.
Kiehauta kuohukerma sekä paloitellut suklaat kattilassa. Kun seos on tasaista ja hieman jäähtynyttä, kaada se kakun päälle ja levitä suunnilleen tasaiseksi. Koristele pähkinärouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti