Kääretorttu on nopea ja yksinkertainen, mutta silti maukas kahvipöydän herkku. Täytteitä voi helposti muunnella mielin määrin erilaisilla aineksilla. Tällä kertaa halusin leivokseen hieman jouluista makua, joten väliin tuli luumuhilloa sekä tuorejuusto-vaniljavaahtotäytettä pienellä Calvados-tilkalla höystettynä. (Huom. kuva on todella huono hankalan valaistuksen vuoksi)
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk luumumarmeladia
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g kevyt maustamaton tuorejuusto (esim. Philadelphia)
2 rkl Calvadosta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vähän kerrassaan munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti nuolijalla nostellen. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin kekitasolla 225 asteessa noin 6-8 minuuttia. Ripottele sokeria voipaperin päälle ja kumoa pohjalevy siihen. Anna jäähtyä.
Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä Calvados. Levitä jäähtyneelle pohjalevylle luumumarmeladi ja täyteseos. Kääri rullalle voipaperin sisään ja nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoa kahvin tai vaikkapa glögin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti