keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Juustosarvet

Näitä sarvia en ole pitkiin aikoihin tehnyt, mutta eilen illalla vanhan kunnon köksänkirjan ohje juolahti mieleeni pohtiessani jotain kohtalaisen nopeatekoista iltapalaa. Ohje on hyvin yksinkertainen, mutta mielestäni toimiva. Sarvet on tehty patonkitaikinasta, joka on hieman kevyempää kuin voisarvitaikina. Väliin voi juustoraasteen lisäksi laittaa vaikka kinkkusuikaleita tai ihan mitä vain, oman maun mukaan.

noin 12 kpl

Taikina:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
2-3 rkl öljyä

Täyte:
2-3 dl raastettua juustoa (Emmental, Mozzarella tms)
basilikaa, oreganoa sekä muita yrttejä oman maun mukaan

Voiteluun:
kananmuna

Pinnalle: 
seesaminsiemeniä, kauraleseitä tms

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, sekä suurin osa jauhoista. Lisää öljy ja alusta taikina käsin vaivaten. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinasta pehmeä kiineä pallo. Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa palloiksi. Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi ja jaa taikinapyörällä kuuteen sektoriin. Ripottele levyille juustoraaste sekä yrtit. Kääri palat rullalle leveästä reunasta aloittaen. Nosta pellille ja muotoile sarviksi. Anna kohota hetken ajan. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle siemeniä tai leseitä. Paista uunissa 225 asteessa noin 13-15 minuuttia.


Ei kommentteja: