keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Tomaatti-oliivi vuokaleipä

Vuoassa tehtävä leipä on mielestäni yksinkertainen tapa tehdä maukasta leipää ilman vaivaamista tai jopa ilman kohotusta. Tämän leivän kohdalla riitti ainoastaan taikinan ainesten sekoittelu ja vuokaan kaataminen, jonka jälkeen leipä oli valmis uuniin laitettavaksi. Leipä kohosi leivinjauheen voimin, joten edes hiivaa ei tarvita. Leipään on ujutettu makua tuomaan muun muassa aurinkokuivattuja tomaatteja sekä mustia oliiveja, mutta makua voi helposti muunnella myös muilla täytteillä oman mieltymyksen mukaan. Ohje on poimittu täältä, ja aivan alkuperäinen ohje on Glorian Ruoka & Viinistä.
 
 
 Ohje:

4 kananmunaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa
¾ tl mustapippuria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g emmental-juustoa
¾ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl oliiveja
1 rkl öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien öljyä voidaan hyödyntää tässä)

Pinnalle:
Esim. auringonkukansiemeniä tai kurpitsansiemeniä ja kauraleseitä

Voitele vuoka. Hienonna juusto, oliivit sekä aurinkokuivatut tomaatit. Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon jogurtti sekä mausteet. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi öljy, oliivit, juusto sekä aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita suunnilleen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle siemenet. Paista uunissa 180 asteessa noin 50-60 minuuttia. Ennen kumoamista anna leivän vetäytyä hetken ajan vuoassa.

Ei kommentteja: