lauantai 13. marraskuuta 2010

Gluteenittomat pestokierteet

Netistä löytyy lukematon määrä aivan ihania ruoka- ja leivontablogeja, joiden parissa voisin viettää aikaa tuntitolkulla. Täältä löysin herkulliselta kuulostavan Pestokierre-ohjeen, jota täytyikin sitten kokeilla gluteenittomana versiona. Tein taikinan Gluteeniton täytepatonki -taikinan ohjeella, joka toimi ihan mukavasti tässä tarkoituksessa. Lopputulos oli hieman liian öljyinen pestosta sekä aurinkokuivatuista tomaateista johtuen, joten ensi kerralla laitan niitä hiukan vähemmän. Muuten maku oli varsin mainio!


Taikina:
Gluteeniton patonkitaikina

Täyte:
Pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustoraastetta (esim. Emmental, Mozzarella)

Valmista taikina patonkitaikinan ohjeen mukaan. Itse laitoin puolet vaaleita gluteenittomia jauhoja sekä puolet Jytte-jauhoja. Kun taikina on riittävän kiinteä, kaulitse se jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle ohut kerros pestoa, pieniksi pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä juustoraastetta. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä sopivan kokoisia paloja. Nosta palat leivinpaperin päälle ja kohota hetken aikaa. Paista 225 asteessa noin 15 min.



Ei kommentteja: