Taikina:
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
1 palahiiva tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
2 dl ruisjauhoja
8 dl sämpyläjauhoja
50 g margariinia
Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 purkkia tomaattipyrettä
1 dl vettä
mustapippuria, suolaa, sokeria, basilikaa, oreganoa
Pinnalle:
Esim. kauraleseitä tai auringonkukansiemeniä
Liuota kädenlämpöiseen veteen kasvisliemikuutio. Lisää joukkoon hiiva, suola, siirappi, ruisjauhot ja vähitellen sämpyläjauhot. Lisää sitten pehmeä margariini ja vaivaa takina kimmoisaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi noin puoli tuntia.Valmista tällä välin täyte:
Hienonna sipulit silpuksi ja kuullota paistinpannulla. Lisää tomaattipyree, vesitilkka sekä mausteet ja anna hautua hetken aikaa.
Kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla alustalla isoksi levyksi ja levitä täyte sille. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä kolmiota. Nosta pellille ja paina peukaloilla keskeltä alas, aivan kuten korvapuusteja tehdessä. Anna kohota hetki lämpimässä. Voitele pinta maidolla ja ripottele pinnalle esim. auringonkukansiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 min.
2 kommenttia:
Juuri tein näitä ja hyviä ovat, kiitos ohjeesta =)
Eipä kestä, kiva jos tuli maukkaita! :)
Lähetä kommentti