lauantai 8. tammikuuta 2011

Banaani-punaherukkamuffinit

Taas tulin tehneeksi muffinsseja. Tällä kertaa tekosyynä leipomiselle oli kolme lähes puoliksi mädäntynyttä banaania, joille piti pikimmiten keksiä jokin käyttötarkoitus (minä kun en vähällä ruokaa roskiin heitä!). Näin ollen testasin muffinien makuyhdistelmäksi banaania ja punaherukoita. Banaani pehmensi mukavasti punaherukoiden kirpeää makua. Pehmeää makua lisäsin taikinaan myös rouhitulla valkosuklaalla. Eilen illalla olin huvikseni testaillut, mitä kaikkea kömpelöt sormeni kykenevät sokerimassasta taiteilemaan, jonka vuoksi iskin valmiiden muffinien pintaan sokerikukkaset. Lopputulos on melko kesäinen, mutta kesää kohtihan tässä ollaan taas koko ajan menossa :)


Banaani-punaherukkamuffinit, noin 18 kpl:

3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2-3 banaania
2 dl punaherukoita (tai esim. vadelmia)
80 g valkosuklaata

Koristelu:

punaista sokerimassaa
sokerikuorrutetta (eli piparikuorrutetta)
valkoisia sokerihelmiä

Soseuta banaanit sauvasekoittimella. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoja pienissä erissä vuorotellen maidon ja rasvan kanssa varovasti sekoitellen. Lisää banaanisose, punaherukat ja valkosuklaarouhe. Nosta kahdella lusikalla muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Valmista kukat sokerimassasta mieluiten jo etukäteen 1-2 päivää aiemmin. Kauli tomusokeroidulla leivonta-alustalla sokerimassa ohueksi levyksi. Ota muotilla kukkakuviot. Kiinnitä sokerikuorrutteella sokerihelmet kukkien keskellä. Jätä kukat kuivumaan huoneenlämpöön. Kiinnitä kuivuneet kukat sokerikuorrutteella jäähtyneiden muffinien pintaan.



 

Ei kommentteja: