lauantai 1. tammikuuta 2011

Vironperän juhlakakku

Tätä kakkua on meillä leivottu jo ties kuinka monena jouluna. Ohje on alunperin Marttojen, mutta itse olen napannut sen jostain lehden sivulta (en enää muista mistä). Kakku on todella pehmeän ja ihanan mausteisen makuinen, joten sen vuoksi sitä leivotaan meillä aina uudestaan ja uudestaan. Kakun pehmeyden salaisuus piilee omanasoseessa, jota laitankin usein melko reiluisti. Pisteenä ii:n päälle on Calvados, joka antaa mukavan lisäsäväyksen kakun täyteläiseen makuun. Kakun olen monesti tehnyt myös gluteenittomana korvaamalla vain  vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.


3 dl maitoa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1,5 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
1 dl omenasosetta
3 rkl Calvadosta

Sekoita kaikki aineet monitoimikoneessa tai rivakasti vatkaten. Kumoa taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa runsas tunti. Anna kakun jäähtyä hetken ajan vuoassa ennen kumoamista. Kakun maku on parhaimmillaan vasta päivän tai parin päästä.



Ei kommentteja: