sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Rahkatorttu



Murotaikinapohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk maitorahkaa
1 kananmuna
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl rusinoita

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja levitä vuokaan pohjan päälle. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

2 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Rahka on ihanaa leivonnaisissa, nam. Ei ole tullut tehtyäkään tälläistä versiota. Nyttää hyvältä!

Kirjoittaja kirjoitti...

Totta, rahka on ihanan pehmeän makuista leivonnaisissa. Tämä ohje pisti sattumalta silmään vanhan köksänkirjan sivuilta, eli ensimmäistä kertaa itsekin tein sitä. Herkkua oli! :)