tiistai 4. tammikuuta 2011

Vadelmapiirakka

Leivontakärpänen iski tänään sen verran mojovasti, että porkkanasämpylöiden lisäksi mieleni teki leipoa jotakin makeaa. Olin jo pari päivää aiemmin suunnitellut tekeväni vadelmapiirakkaa, koska pikkuruisesta pakastimestani sattui juuri löytymään vadelmia rasiallisen verran. Marjapiirakka kuuluu toki kesään, mutta miksipä sitä ei voisi talvellakin leipoa? Marjat ovat varsinkin näin tuhtien jouluruokien ja suklaakonvehtien jälkeen ihanan raikkaita, jonka vuoksi niistä on kiva tehdä vähän "kevyempiä" herkkuja. Poikaystävä sai näin ollen nautiskella jälkkäriksi uunituoretta vadelmapiirakkaa, jonka loppu taitaa huomenna matkata töihin työkavereita ilahduttamaan, vaikkapa Loppiaisen kunniaksi :)


 Pohja:

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
vadelmia

Jos käytät pakastevadelmia, ota ne ajoissa sulamaan ja valuta vielä siivilässä ennen leipomista.Voitele pyöreä uunivuoka. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen kananmuna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte vatkaamalla kananmuna kermaviilin joukkoon. Lisää sokerit ja kaneli, sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle vadelmat. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet riittävästi väriä. Nautiskele kahvin kera!




Ei kommentteja: