perjantai 14. tammikuuta 2011

Tomaattilohta ja riisiä

Kalaa tulee syötyä aivan liian harvoin. Suositushan olisi pari kertaa viikossa, mutta välillä huomaan että tekemäni ruoat ovat melkoisen broileri- ja jauhelihapainoitteisia. Kalahan on melko arvokasta, joten sekin lienee yksi syy, miksi harvemmin tulee siitä kokattua. Nyt kuitenkin lohi sattui olemaan tarjouksessa, joten niinpä intouduin kokeilemaan Yhteishyvän ruokalehden alkuvuoden numerosta löytynyttä reseptiä, jota hieman sovelsin. Alkuperäiseen ohjeeseen olisi kuulunut kapris, mutta jätin sen pois. Sen sijaan sivelin kalan pintaan hieman vihreää pestoa. Ohje on erittäin yksinkertainen ja maukas. Lisukkeena tarjosin keitettyjä kasviksia sekä basmatiriisiä.


Noin 4 annosta:

noin 800g lohifileetä
1 tl suolaa
mustapippuria
vihreää pestoa
1 rkl tomaattimurskaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 dl voimakasta juustoraastetta

Lisukkeeksi:
Keitettyä basmatiriisiä ja kukkakaali-parsakaali-porkkanasekoitusta.

Poista mahdolliset ruodot lohifileestä. Nosta lohi voideltuun uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele pintaan pestoa oman maun mukaan. Valuta tomaattimurska siivilässä noin 10 minuuttia, jotta suurin osa nesteestä poistuu. Sekoita juustoraaste ja basilika tomaattimurskan joukkoon. Levitä seos lohifileen päälle. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 20-30 minuuttia.


Ei kommentteja: