sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Vadelmainen tuorepuuro

Tuorepuuro-ohjeita olen bongannut millon mistäkin reseptikirjasta ja blogista, mutta koskaan en ole sitä itse tullut tehneeksi. Näin ollen mielenkiinnosta päätin kokeilla, miltä kyseinen puuro maistuu. Makujen suhteen vaihtoehtoja on mielin määrin, ja puuroa voikin valmistaa erilaisista pähkinöistä, hedelmistä, marjoista - mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Itse tein vadelman makuista puuroa, joka osoittautui varsin raikkaan makuiseksi.


Vadelmainen tuorepuuro, 2 annosta: 

1 dl kaurahiutaleita
1 dl kaura-, vehnä- ja ruisleseitä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
3-4 dl vadelmia
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl maustamatonta jogurttia

Sekoita kaurahiutaleet, leseet ja siemenet kulhossa. Lisää joukkoon vadelmat, hunaja sekä maustamaton jogurtti. Sekoita ja anna turvota ja tekeytyä jääkaapissa yön yli.



1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Ihanan värinen puuro, tämmöinen olisi luksusta aamulla :)