sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Mokka-browniet

Tämä ohje on kirjahyllyni kätköissä majailevasta Ruokasuosikit: Suklaa -kirjasta. Kirja on pullollaan ihania suklaaherkkujen ohjeita kompaktissa paketissa. Myös nämä pikkuherkut pääsivät eiliseen nyyttäripöytäämme.


Mokka-browniet:


55 g voita
115 g paloiteltua tummaa suklaata
175 g ruskeaa kidesokeria
2 kanamunaa
1 rkl valmista vahvaa pikakahvia
85 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
55 g pilkottuja pekaanipähkinöitä (laitoin pähkinäsekoitusta, jossa oli cashew-, hassel- ja saksanpähkinöitä)

Laita suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää vaahtoon suklaaseos sekä jäähtynyt kahvi. Sekoita hyvin. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinan joukkoon. Hämmennä kevyesti.Lisää lopuksi pilkotut pähkinät ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Voitele neliön muotoinen vuoka (sivu 20 cm) ja peitä pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes paistos on kiinteä. Anna jäähtyä vuoassa muutaman minuutin. Kumoa esim. kakkuritilälle ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä täysin. Leikkaa sitten neliöiksi.



Ei kommentteja: